Ritma Blog : İşletme Verimliliği

 Ana Sayfa / Blog / İşletme Verimliliği

İst-Pay ve Ritma

İstanbul Ödeme ve Elektronik Para A.Ş’ nin ( bundan sonra istPay diye kısaltıyoruz :) tüm Temsilcilik süreçlerinin başvurudan onaylanmasına kadar olan aşamalarını yöneten bir yazılım projesini tamamladık.

Modern Arayüzler ve Kullanışlılık

Güçlü kaslarımızdan biri kolay, anlaşılır ve bütüncül ara yüzler. Güncel alışkanlıkları ve dünyadaki yaygın yazılım konseptini özenle uygulamaya çalışıyoruz. Projedeki yaklaşım adım adım kullanıcıyı hedef ilerlemeye doğru sürüklüyor ve ekip olarak kullanıcılarımızın doğru senaryo akışına eşlik ettiklerini gördükçe gerçekten mutlu oluyoruz. Öngörüler ile sahadaki uygulama arasında her zaman iyileştirme alanları oluşur ve buna açık olmak gerekli. Bizde ekran etkileşimlerini özellikle yazılımın devreye alındığı ilk evrede yoğun gözetim altına alarak, optimizasyon çalışmalarıyla projenin ergonomisini en ideal noktaya taşımaya çalışıyoruz.

Zamanında Proje Teslimi

Özel yazılım projelerinde motivasyonu kaybetmeden, inancı ve planlamaları bozmadan işi zamanında bitirmek gerçekten projelerin bam teli. Müşterilerimize verdiğimiz sözü tutmak şüphesiz çok önemli bununla birlikte doğru zamanlamaya ve gerçekçi olmaya inanıyoruz. Bizim mesleğimiz zaman baskısı altında yürütülen bir iş. Bazen çalışmalar ilerlerken hesapta olmayan eforlar ve senaryonun inceliklerinde kalan ekstra detaylar proje takvimini derinden etkileyebiliyor. Tüm bu zaman baskısını ve hedef sürede işi tamamlamak için elimizde güçlü silahlarımız var. Saha tecrübesi, doğru kaynak planlama, verimli ve disiplinli çalışmak, iş analisti ve test çalışmaları, her şeyi en baştan yapmak zorunda kalmamak ( yazılım kütüphanelerimiz önceden / zamanında aşılmış patikalarımız :) ) gibi avantajlar devreye girmesi lazım. Çevik yönetim ve işini seven bir ekiple çalışmak gibi bir çok parametreden bahsedebiliriz. Sonuç olarak işi zamanında teslim etmek projenin büyüsünü ve müşteri ile aramızdaki sinerjiyi her zaman koruyan çok önemli bir başlık.

Bir bakışta verilere odaklanmak

İş akışında sürecin, sayısal rakamlarla karşılığını göstermek önemli. Dashboard ve karşılama ekranlarımızda izlenebilirlik ve kolay takip etme yeteneğine özen gösteriyoruz.;Kurumsal iş yazılımlarında departmanların, personelin, yöneticilerin aldığı aksiyonları doğru seviyede ekranlara taşıyıp izlenebilir kıldığınızda, çalışma hayatının dijital bir yansımasını ekranlarda izlenebilir kıldığınızda sistem herkesi ortak bir oyunun içine alıyor. Bu nedenle göstergeleri seviyoruz. Tipografiyi, grafikleri, sıralamaları, bildirimleri, renklendirmeleri seviyoruz.

Güçlü Altyapı, Yüksek Performans

Veri büyüdüğünde, liste ekranları yüksek sayıda verileri sunduğunda, yazılıma aynı anda bir çok kullanıcı eriştiğinde, sistem akışını ilk günkü akışkanlığında sürdürsün istiyoruz. Bu yüzden sistemi zorlayıp büyük verilerle çalışmaya hazır hale getiriyoruz. Madem hayat hızlı o halde çözümlerde hızlı çalışsın.

Tüm bu odak noktalarımızı kaybetmeden projeye İstanbul Ödeme A.Ş’ nin tüm ekibi ile birlikte yazılım gereksinimlerini ve öncelikli problemleri analiz ederek başladık. Temsilciliklerin başvuru anından onaylanmasına dek tüm aşamalarını ve olası senaryoları analiz ettik. Yazılım projelerinde planlama analiz aşamasının ne kadar kritik olduğunu zaman bize sağlam deneyimlerle öğretti. İşi doğru çerçeveye almak, planlama kısmından çalmamak lazım

Analizlerimiz bittiğinde çözüme odaklı fikirlerimizi ve proje kapsamımızı içeren bir yol haritasını belirledik. Haritayı İstpay ile paylaşıp üzerinde anlaştıktan sonra yazılım süreci başladı. Bir çalışmalarda önyüzü hazırlayarak ilerliyoruz. Bu sayede ekran setleri tamamlandığında projenin hedef çıktıları en başta netleşmiş oluyor. Müşterimiz ile yazılım ekibi arasında tam olarak aynı çıktıyı kurguladığımızdan emin oluyoruz ve işin kapsamı konusunda birinci fazda çerçeveyi sıkı sıkı belirlemiş oluyoruz. Ekranlar hazırlandıkça testlerimiz ve müşteri erişimlerimiz eşliğinde, planladığımız takvimden sapmadan tüm testlerini de kullanıcılarla birlikte aşama aşama tamamlayarak olası optimizasyonları da gerçekleştirip canlıya geçtik.

Kullanıcı yetkilendirmeleri, kurum içi onay mekanizmaları, iş akış senaryolarının ayarlanabilir olması, dosya yönetimi, entegrasyon katmanı ve farklı yazılımlarla haberleşmek, tablet uyumlu çalışmak ve gerçek anlamda responsive - adaptive yaklaşımlar, güncel web teknolojileri kullanımı ve daha fazlası ... Hedefimiz operasyon ekibinin iş yükünü minimuma indirmekti. Beraberinde evrak kaybını da engelleyerek tüm süreci dijital ortama taşıdık. Özel yazılım projelerinde bitti demek ve yaşayan sistemler üretip arkasında durmak gerçekten çok keyifli.

Yazar Hakkında
Selim Ünüvar - Ritma Kurucu Yönetici Selim Ünüvar
Bankacılık, Telekomünikasyon, Bilişim sektörlerinde yazılım uzmanlığı ve yöneticiliği yaptı. Ritma Teknoloji'nin kurucu yöneticisi. Türkiye'den global yazılım markaları çıkacağına inanıyor.
Yorumlar
Yorum Yazın

Yorumunuz başarı ile eklendi.
Onaylandıktan sonra sayfamızda görünecektir.