Ritma Blog : CRM Müşteri İlişkileri

 Ana Sayfa / Blog / CRM Müşteri İlişkileri

Kalibre Boru ERP – CRM Projesi

Hazır ürün satışı olan firmalarda satış operayonu ve kurum içindeki iş akışı oldukça net. ancak üretim yapan firmalarda her bir sipariş birbirinden farklı ise, satış ve firma verimliliğini denetlemek çok boyutlu bir konu haline geliyor. 

Bazı sektörlerde işler, başkalarınkine hiç benzemiyor. Metal boru üretimi de böyle detaylı iş kollarından biri. Ritma Flex yazılımının esnek yapısı sayesinde, Kalibre Boru'da CRM - ERP yazılım projesini devreye aldık. Entegrasyon çalışmalarını tamamladık.

Yazının bundan sonrası metal sektöründekiler için belki de çok daha anlamlı olacak.

İşte Ritma Flex özelleştirmesi kapsamındaki yazılım çalışmalarımız

  • Teklif- sipariş verilecek borunun tipine göre (Kesmeli Boru, Boy Boru,Fason) ürünlere ait veri girişi yapılacak alanlar ayarlanıyor. Yine boru tipine göre değişkenlik gösteren ürünün “Malzeme Fiyatı”, “Nakliye Ücreti”, ”İşçilik Maliyeti” vs... hesaplama formülleri belirleniyor.
  • Aynı teklif-siparişte kaynak Yolu,soğuk çekim(Borudan boru üretme), alüminyum ürünler için

    teklif - sipariş hazırlanabilir. Soğum çekim seçilirse ana boruya ait dış kalınlığı ve et kalınlığı girişi yapılarak kaynak yolu ve

    soğuk çekim işçiliği ayrı ayrı hesaplıyoruz.

  • Yine her bir ürünün ayrı ayrı "Üretim Standardı”,”Malzemesi” ve “Fiziksel Özelliği” seçilerek fiyat hesabına bu seçimlerden gelen kat sayı değerleri ekliyoruz. 5 farklı profil tipinde( Yuvarla, Dikdörtgen, Kare, Oval, Flat Oval) teklif - sipariş - satış işleyebiliyoruz.
  • Seçilen pofil tipinin formülüne göre ürünün dış,et ve iç kalınları ile Iskartalı ve Iskartasız

    ağırlıkl otomatik hesaplanır bu değerler sayesinde de ton değeri sistem tarafından hesaplanıyor. “Boru Ton” fiyatı bütün bu seçimlere göre sistem tarafından hesaplanıyor. Bu değerlere nakliye ücreti,paketlemesi, komisyon değeri varsa kalıp maliyeti gibi ek maliyetler eklenerek ürünün birim fiyatı hesaplanıyor. Her bir ürün için birim fiyatı üzerinden oran veya tutar bazlı olarak indirim esnekliği sağlanıyor.

Kalibre Boru Metal imalat erp ve crm yazılımı

Yazar Hakkında
Uğur Büyükalkan - Kurumsal Satış Yöneticisi Uğur Büyükalkan
2010 yılından bu yana Ritma Teknoloji'de Kurumsal Satış Yöneticisi. Yıllarını müşterilerin farklı farklı ihtiyaçlarını anlamak, çözümlemek, yazılım ekibiyle yakın çalışarak geçirdi.
Yorumlar
Yorum Yazın

Yorumunuz başarı ile eklendi.
Onaylandıktan sonra sayfamızda görünecektir.