Ritma Blog : CRM Müşteri İlişkileri

 Ana Sayfa / Blog / CRM Müşteri İlişkileri

Yeni Nesil CRM Yazılımlarının 10 Özelliği

CRM demek mutlu müşteri tasarımı demek. CRM yazılımı demek mutlu çalışanlar , mutlu ilişkiler demek. O zaman CRM Programı denince keyifler kaçmasın. CRM Yazılım Çözümleri için 10 altın özelliği sizler için toparladık. 
1 - İnternetteysen istediğin yerden istediğin zaman

Arkadaşlarla dostlarla Facebook'tan haber alıyorsak, sevdiğimiz bir parçayı artık internetten dinliyorsak, acabalarımızın cevabı ekşi sözlükteyse , o ünlü yazara Twitter'dan mesaj iletiyorsak , bulamadığımız kitabı Amazon'dan sipariş ediyorsak , müşteri ilişkilerimizi neden internet üzerinden yönetmiyelim ?

2 - İşinizi keyif katın, asık suratlı yazılımları terkedin.

Zamanın dilinden anlamak gerekli. Madem işler güçler hayatımızın her yerimizde o zaman artık keyifli çalışmanın vakti gelmiş demektir. Yazılım çözümleri konfor ve keyif sağlamıyorsa , yanlış yorumlanmış demektir.


3 - Basitlik güzeldir. Pratik ve Kolay yazılımlarla yola devam edin.

Yazılımı karmaşık bir ilişkiler ağı olarak kurgulamak eskidendi. Artık o pencereden bu pencereye savrulmayın. Bir işi bir öyle bir böyle yapmayın. Gereksiz detaylar ve kullanmayacağınız özelliklerin arasında kaybolmayın. Yazılım kalabalık yapmasın sizin dilinizden anlasın. Yazılım demek çözüm demek. O halde işinizi çözsün, zaman kazandırsın ferahlık kazandırsın.

4 - Takım çalışması için sihirli kelime: iletişim.

Ortak bir platformda herkes birbirinden haberdar olsun. Unutmuşum, haberim yoktu bu günün kitabında olmamalı. Müşteri İlişkileri Yönetimi için kurum içinde ve tüm paydaşlarla maksimum dijital iletişim kanallarından faydalanma zamanı.

5 - CRM Yazılımı, sadece CRM le kalmaz.

Alternatif kanallar tek çatıda toplanıyor. İnternet siteniz, portalleriniz,  E-Ticaret kanalınız, dijital pazarlama çalışmalarınız, ERP, Muhasebe, Satış sonrası hizmetler, İnsan Kaynakları gibi başkaca birimlerin iş akışları artık içiçe. CRM ile sizi yarı yolda bırakmayacak bir partner ile yola çıkın.

6 - Hızlı olan çözüm kazandırır.

Biraz bilgi yüklenince şaşkına dönen, bir iş yaparken kasım kasım kasılan, bekleme esnasında bir çay mı içsem dediğiniz modası geçmiş yazılımlarla vakit kaybetmeyin. Hayat hızlı, bilgisayarlar hızlı, internet hızlı, CRM Yazılımınız neden hızlı olmasın.

7 - Paket Çözümler kadar hazır, Özel Çözümler kadar esnek

Bir yazılım istendiğinde hemen devreye alınacak kadar hazır, kendi iç dinamiklerinize göre şekillenebilecek kadar esnek ise özgürsünüz demektir. Bir yazılım yerinden kıpırdamıyorsa veya ihtiyaçlarınıza mesafeli duruyorsa, sizde uzaklaşın.

8 - Bir bakışta ne olup bittiğine bakabiliyor musunuz?

Eski nesil sayfalar dolusu raporları bir kenara bırakın. Sizin işinizdeki kritik süreçlerde ne aşamada olduğunuz, satış performansınız, bekleyen işleriniz ve sizin öncelikli dünyanıza tepeden bakıp görmüyorsanız sürüş için doğru bir kokpit ekranınız yok demektir.

9 - İster Sunucunda ister Bulutta

Tartışmaya gerek yok. Bilgiyi kendi sunucularında isteyenler, yüzlerce kullanıcım içerde hızlı hızlı çalışsın diyenler, entegrasyon çalışmalarım var özel raporlar hazırlayacağım diyenler için yazılım kendi sunucularınızda olmalı. Bu sunucuların satın alınması - lisansı - işletilmesi ile uğraşamam o işimize teknoloji partnerimiz baksın diyenler için yazılım bulutta olmalı. 

10 - İşten anlayan adamlarla çalışmak iyidir.

Bir CRM yazılımı alırken aslında sıkı bir danışmanlık alıyor olmalısınız. Dinlemeyi bilen, İşinizi bilen , sizin dilinizden konuşan, işin nereye gideceğini gören, sizi doğru yere taşıyan , kaliteli hizmet sunan üreticiler ile anlaşın. 

Yazar Hakkında
Eyüp Öztürk - Pazarlama Müdürü Eyüp Öztürk
Sigorta ve Otomotiv sektöründe iş analisti ve yönetici olarak uzun yıllar çalıştı. Dijital ajansta proje yöneticiliği yaptı. Önemli kampanya ve uygulamaları projelendirdi. 8 yılı aşkın süredir Ritma Teknoloji'de işi yorumluyor, projelendiriyor, pazarlıyor, müşteriden yana oluyor, ekibin bilge ağabeyliğini üstleniyor.
Yorumlar
Yorum Yazın

Yorumunuz başarı ile eklendi.
Onaylandıktan sonra sayfamızda görünecektir.