Ritma Blog : Ritma Haberler

 Ana Sayfa / Blog / Ritma Haberler

2019 Yerli üretim yılı olsun.

Merhaba 2019, merhaba dünya :)
Bir yıl boyunca anladık, anlaştık, tartıştık, yazdık, bozduk, hataları ayıkladık, yeniledik, güzelleştirdik. Yeni yılda yine daha iyisi için, yeni çözümler için, bu sefer çok daha kıvamını bulması için yazmaya devam edeceğiz. Mesleğini seven bir heykeltıraş gibi fazlalıkları atıp, eklenecek son dokunuşlarla yeni versiyonlara ulaşacağız.

RİTMA’yı öteden beri heyecanlı ve genç bir şirket olarak hissettim. Böyle söyleyince yanlış anlaşılmasın tutkumuz heyecanımız yerli yerinde ve fakat 13 yılı geride bırakıyoruz. Bugün yıllar boyunca edindiğimiz deneyim ve binlerce kullanıcımızdan aldığımız ilhamla, hedeflerine yürüyen deneyimli bir şirketiz.

Bugün işler güçler ve hayatımızın dört bir tarafı dijitalleşirken, geleneksel ile güncel arasında doğru geçişler üretmek gerçekten heyecan verici. Özellikle 2018 üretmenin ne kadar kıymetli olduğunu bir kere daha gösterdi. Üreten eksiği bulur, üreten yenilenir, üreten zamanı doğru okur. Bizim işimiz doğru okuyup, zamanında yazmak. Yazmaya üretmeye devam edeceğiz.

Bilişim vadisinde birinci yılımız. Osmangazi köprüsüne bakan  panoromik manzaramızla adeta 1980 lerin İstanbul’unda boğaza nazır gibiyiz. Burası doğayla baş başa tam bir odaklanma noktası. Devasa bir şantiyenin gün gün kocaman bir teknoloji kampüsüne dönüşüne tanıklık ediyoruz. Burası inanıyorum ki Türkiye için stratejik bir üretim merkezi ve sinerji kaynağı olacak. İnşallah bizde önemli bir parçası oluruz.

Geride bıraktığımız yıl her alanda “Yerli Üretim” yaklaşımını bir seçenek değil memleket meselesi olduğunu ortaya koydu. Reyonlara giren ürünlerde yerli üretim logosuyla farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Toplam kalite ve birçok üretim alanında alınacak çok mesafe var doğrudur fakat kamu ve özel sektörde yerli çözümden yana pozitif ayrımcılığın uzun vadede hepimiz için kazançlı olacağına inanıyoruz. Yerli yazılım tarafında, birçok yazılım firması bu ülkenin yetiştirdiği bilgisayar mühendisleriyle, yazılım uzmanlarıyla harika işler hazırlıyor, kendimize haksızlık etmeyelim.

2018 yılı dalgalanan kurlar eşliğinde bize güçlü bir şekilde şunu hatırlattı. Bugünün dünyasında işletmeler sadece iç pazara sıkışmamalı. Ürün ve hizmetler global ölçekte tasarlanmalı, pazarlanmalı. Artık bu bariyerleri aşmamız gerekiyor. 2019 yılında RİTMA olarak bazı çözümlerimizi global pazarlara açmak için çalışacağız. Süreçleri sadeleştireceğiz, mobil kullanım ve sunum fonksiyonlarını derinleştireceğiz, uygulamalarımızın gücüne güç katacağız.

Ritma ile yola çıkan müşterilerimizle çok uzun yıllar boyunca birlikte olduk, birlikte büyüyoruz. Bize güvenen, çözümlerimize işin orta yerinden öneriler sunan, bizimle daha güzele uzanan tüm müşterilerimize teşekkür ediyorum.2019 yılının hepimiz için süreçlerimizi yeniden gözden geçirdiğimiz, işlerimizin sağlıklı büyüdüğü verimli bir yıl olmasını diliyorum.

Yazar Hakkında
Selim Ünüvar - Ritma Kurucu Yönetici Selim Ünüvar
Bankacılık, Telekomünikasyon, Bilişim sektörlerinde yazılım uzmanlığı ve yöneticiliği yaptı. Ritma Teknoloji'nin kurucu yöneticisi. Türkiye'den global yazılım markaları çıkacağına inanıyor.
Yorumlar
Yorum Yazın

Yorumunuz başarı ile eklendi.
Onaylandıktan sonra sayfamızda görünecektir.